Viharsarok Sörfőzde

Büszkén magyar sörök, egyenesen Gyula látványfőzdéjéből

A Viharsarok filozófia

Az igazán jó sör az odafigyeléssel és a szakma iránti tisztelettel kezdődik. Mottónk, hogy kiváló sört csak kiváló alapanyagokból, a higiéniai előírások pontos betartásával, teljes szívvel és maximális hozzáértéssel szabad készíteni.

Gyulai odafigyeléssel

A Beer Corner látványfőzdéje 2020 őszétől Viharsarok Sörfőzdeként főzi tovább zavartalanul a prémium minőségű, díjnyertes söröket, hamisítatlan gyulai odafigyeléssel. Mindössze egy üvegfal választ el minket a Beer Corner étteremtől, ahol csapon is megkóstolhatod kisüzemi söreinket, amikor a környéken jársz. 

Blog

Nézz be a blogba és tudd meg milyen különlegességekkel készül a Viharsarok Sörfőzde csapata!

A hidegkomlózás okozta utóerjedés (Dry Hop Creep) jelenségének gyakorlati szempontú vizsgálata

A hidegkomlózás okozta utóerjedés (Dry Hop Creep) jelenségének gyakorlati szempontú vizsgálata

A palackozott sörök számos lehetséges minőségi problémája közül az egyik legismertebb a felbontáskori hirtelen kihabzás vagy túlhabzás – gushing vagy fobbing – jelensége. A sörgyártásban ismert és nem kívánatos jelenségek lehetséges okai közé sorolható bármi, ami előidézi gáz gyors felszabadulását a sörből. Jelen cikk a hidegkomlózás okozta utóerjedés jelenségét vizsgálja.

#!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=109#!trpen#read more#!trpst#/trp-gettext#!trpen#
Málnás Sacher

Málnás Sacher

A csoki és a málna harmóniáját érzékelve szinte hallhatóan kattogni kezdett az agyunk, hogy miként lehetne megvalósítani a sütemény desszertsörbe való leképezését. A kiindulás egy vastagon malátás sör, amit rengeteg karamell malátával igyekszünk összehozni. Ami a csokoládé ízű söröket illeti, a kakaótermékek hozzáadása nem feltétlenül szükséges – gondolunk itt a csokoládé és festőmalátákra – de mindenképp jelentősen javíthatja a végeredményt.

#!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=109#!trpen#read more#!trpst#/trp-gettext#!trpen#

Mitől más a Viharsarok sör?

Minőségi

Gyulai

Maximalista

Az üzemben a legmagasabb élelmiszeripari minősítésnek megfelelő körülmények között főzzük a Viharsarok söröket. Legfőbb alapanyagunk a komló Žatecből, a komlótermelés fellegvárából származik, a víz pedig a kivételes minőségű, gyulát kiszolgáló lágy víz. Sörfőzőmesterünk Levente ismert a maximalizmusáról és a tradícionális receptek iránti tiszteletéről, még akkor is, amikor éppen újdonságokkal kísérletezik.