fbpx

Viharsarok Blog

Nézz szét a blogon és tudd meg milyen különlegességekkel készül sörfőző mesterünk Levente a szezonra. Tetszik? Nem tetszik? Neked írjuk és minden visszajelzést szívesen veszünk a blogbejegyzéseinkre – akárcsak a söreinkre. Oszd meg mit gondolsz kommentben, vagy a kapcsolat fülön írj nekünk egy üzenetet, hogy miről olvasnál szívesen legközelebb.

A hidegkomlózás okozta utóerjedés (Dry Hop Creep) jelenségének gyakorlati szempontú vizsgálata

A hidegkomlózás okozta utóerjedés (Dry Hop Creep) jelenségének gyakorlati szempontú vizsgálata

A palackozott sörök számos lehetséges minőségi problémája közül az egyik legismertebb a felbontáskori hirtelen kihabzás vagy túlhabzás – gushing vagy fobbing – jelensége. A sörgyártásban ismert és nem kívánatos jelenségek lehetséges okai közé sorolható bármi, ami előidézi gáz gyors felszabadulását a sörből. Jelen cikk a hidegkomlózás okozta utóerjedés jelenségét vizsgálja.

INTERJÚ FEKETE TAMÁSSAL, HÁZI SÖRFŐZŐ BARÁTUNKKAL

INTERJÚ FEKETE TAMÁSSAL, HÁZI SÖRFŐZŐ BARÁTUNKKAL

Nem ez az első kollabunk házi sörfőzővel. Nekünk eddig bejön ez a műfaj és azt látjuk, hogy a kraft szcéna többi szereplője is foglakozik ezzel. Extrém példa a One Beer májusban rendezett házi sörfőzők versenye, ahol a több 100 pályamunka első helyezettjét ígéretéhez...

Málnás Sacher

Málnás Sacher

A csoki és a málna harmóniáját érzékelve szinte hallhatóan kattogni kezdett az agyunk, hogy miként lehetne megvalósítani a sütemény desszertsörbe való leképezését. A kiindulás egy vastagon malátás sör, amit rengeteg karamell malátával igyekszünk összehozni. Ami a csokoládé ízű söröket illeti, a kakaótermékek hozzáadása nem feltétlenül szükséges – gondolunk itt a csokoládé és festőmalátákra – de mindenképp jelentősen javíthatja a végeredményt.

Birsalma Imperial Gose

Birsalma Imperial Gose

Hogy miért birsalma? Rengeteg gyümölcsös Gose kóstolható, különösen a nemzetközi sörpiacon és mi is rengeteg gyümölcs közül választhattunk (volna), a filozófiánk szerint azonban olyan gyümölcs való a Gose-éba, ami az alapsör karaterét kiegészíti, vagy arra éppen ráerősít! Ezek pedig a fehér húsú, savanyú, vagy száraz, csonthéjas gyümölcsök.

Pastry Ale – Az almák nem csalódtak…

Pastry Ale – Az almák nem csalódtak…

A tavalyi karácsonyi sörünk a vártál nagyobbat szólt és sokan kérték az ismétlést. Mi azonban
szerettük volna megőrizni a főzet varázsát, az egyszeri/szezonális jelleget, a valóban limitált kiadást,
és úgy döntöttünk, hogy az ismétléssel megvárjuk a következő szezont.

Mézeskalács – A siker édes íze?

Mézeskalács – A siker édes íze?

A mézeskalács ihlette sör azt testesíti meg, ami még mindig szórakoztató a kézműves
sörben: kísérletezünk és élvezzük az alkotás és a felfedezés folyamatát, amely sörfőzőknél
kezdődik, de csak akkor működik, ha ti is velünk tartotok.

Mini interjú Bába Ákossal, a házi sörfőzők királyával

A Büszke Piszke, a házi sörfőzők koronázatlan királya, Bába Ákos többszörösen díjnyertes egres gore receptjének kisüzemi változata. A Büszke Piszke igazi dicsősége egy házi sörfőző felkarolása és sikeres együttműködése a Viharsarok Sörfőzde csapatával. A recept megálmodóját kérdeztük házi sörfőzésről, a kedvenc díjairól és persze az új sörről is.

A Czech Pale Lagerünk – Imádjuk, ha egy terv sikerül

A Czech Pale Lagerünk – Imádjuk, ha egy terv sikerül

Lehet bővebben írni egy lagerről? Miért mentünk szembe a kisüzemi trendekkel? Bejött-e a számításunk? Mit tud a mi lagerünk, amit egy másik nem? Izgalmas kérdések, rövid válaszok, és némi háttérinformáció a Viharsarok zászlóshajójáról, a szeretett lagerünkről.

0
    0
    Cart contents
    Kosarad üres